Het tot 50 cm grote blad van deze soort kent vele toepassingen. Het kan als groente worden gebruikt in allerlei gerechten, maar bijv. ook om een maaltijd in te presenteren of te rollen. Daarnaast wordt het al lang gebruikt in de traditionele geneeskunde van China en India tegen o.a. koorts en huidproblemen. Ook worden er spirituele krachten aan toegeschreven binnen het Hindoeïsme. Het blad kan tot 50 cm groot worden en heeft door de centrale aanhechting van de bladsteel een parasolachtige vorm.
Kenda groeit van nature in India, Sri Lanka, Myanmar en Thailand. Het is een kleine boom (tot 10m) in het laagland regenwoud waar deze als pioniersoort snel groeit. De bast bevat veel hars en van het hout worden vooral in India potloden gemaakt. De kleine witte bloemen verschijnen in de droge periode en worden gevolgd door eetbare, donkere vruchten met daarin 1 zaad.
De soort kan worden gehouden als kamerplant op een zonnige standplaats en in een goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water.
Zaaibeschrijving: Zaden op 1 plek schuren met schuurpapier, totdat er een kleurverschil zichtbaar is. Daarna 24 uur laten weken en zaaien in zaai- en stekgrond bij 25-30grC. Grond constant licht vochtig houden en kieming meestal binnen enkele weken.