De zure blimbing is bekend uit de Surinaamse keuken waar de vruchten verwerkt worden in gerechten of gekookt worden met suiker. De 4-10 cm grote vruchten kleuren van heldergroen naar geelachtig groen en hebben sappig, groen, zuur vruchtvlees. Ze groeien aan de stam van een tot 10 meter hoge tropische boom. De soort kan bij ons als kamerplant gehouden worden, waarbij het belangrijk is dat de plant in de buurt van het licht staat en uit de buurt van een kachel. Of bijvoorbeeld in een serre, waarin de temperatuur niet beneden de 15 graden Celsius zakt.
De oorsprong van de soort ligt waarschijnlijk op de Molukken, maar dat is door de wereldwijde teelt lastig te achterhalen.
Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plek in huis laten kiemen. Kieming duurt normaal 4-6 weken, maar kan ook langer duren.