De kappertjesplant is een mooie kuipplant uit het Middellandse Zeegebied die van nature klein blijft en daardoor heel geschikt is als kuipplant met een minimumtemperatuur van -5 graden Celsius. De kappertjes kennen wij van onder andere de Italiaanse keuken waar ze bijvoorbeeld gebruikt worden voor visgerechten en als topping van pizza's. Het zijn de ongeopende bloemknoppen van deze plant die meestal worden ingelegd in azijn of zout. Als u de kappertjes laat zitten, zullen ze zich openen tot prachtige bloemen met witte kelkbladen en rozewitte meeldraden. Om deze bloemen niet te missen, is het dus aan te raden om niet alle kappertjes te oogsten. Daarnaast zijn de bessen die volgen ook eetbaar. De bloei kan al in het eerste jaar optreden, indien u de plant op een zonnige plaats houdt en een zandige grond geeft.
Zaaibeschrijving: Zaden eerst 8 weken in de koelkast leggen en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25 grC. Grond daarbij constant vochtig houden.