De robusta koffie staat bekend als een goedkopere, minder smakende koffie dan de Arabica koffie. Dat komt door de hogere caffeïne-hoeveelheid in de bonen dat deze soort iets bitterder maakt. De opbrengst per plant is echter een stuk hoger dan bij Arabica en deze soort is ook minder vatbaar voor infecties. Vandaar dat deze variant alsnog voor 30% van de wereldwijde koffieproductie zorgt. Robusta-koffie wordt vaak als filterkoffie gebruikt en wordt ook gemengd met Arabica om een complete smaak te creëren en zorgt voor de mooie schuimlaag op de Italiaanse espresso.
Omdat de plant erg veel koffiebessen maakt, is het leuk om deze soort als kamerplant te kweken.
Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en met de vlakke kant naar beneden ongeveer 1 centimeter diep in stekgrond planten. Bij een temperatuur van 23-25 graden Celsius volgt kieming na 5-7 weken.
Productspecificatie
Familie:
Rutaceae
Wetenschappelijke naam:
Coffea canephora
Nederlandse naam:
Robusta koffie
Oorsprong soort:
Ethiopië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Heeft u een vraag over dit product?
Stel ons uw vraag
Productspecificatie
Familie:
Rutaceae
Wetenschappelijke naam:
Coffea canephora
Nederlandse naam:
Robusta koffie
Oorsprong soort:
Ethiopië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Review toevoegen
Schrijf een beoordeling over dit product.
Beoordelingen
Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten
5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0
Tim
Ik heb er 5 gezaaid en na 3 weken zijn ze allemaal al uit gekomen