nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Tasmaanse boomvaren (Dicksonia antarctica)
Tasmaanse boomvaren (Dicksonia antarctica)

Tasmaanse boomvaren (Dicksonia antarctica)

De Tasmaanse boomvaren wordt in de natuur een tot 15 meter hoge plant met blad van 4 meter lang. De schijnstam is opgebouwd uit dood blad en bereikt bij ons een maximale hoogte van ongeveer 4 meter. De stam is het meest gevoelig voor vorst, maar kan tot ongeveer 5 graden Celsius onder het vriespunt onbeschermd de winter doorkomen. Als het harder .. Lees meer
4,00
Prijs per portie sporen
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Tasmaanse boomvaren wordt in de natuur een tot 15 meter hoge plant met blad van 4 meter lang. De schijnstam is opgebouwd uit dood blad en bereikt bij ons een maximale hoogte van ongeveer 4 meter. De stam is het meest gevoelig voor vorst, maar kan tot ongeveer 5 graden Celsius onder het vriespunt onbeschermd de winter doorkomen. Als het harder of lang gaat vriezen, moet de stam goed ingepakt worden met jute, klimaatdoek, folie, enzovoorts. De bladeren zullen afsterven, maar in het voorjaar groeien deze weer uit. Jonge planten kunnen overigens het beste iedere winter naar binnen gehaald worden.
Zorg voor een schaduwrijke standplaats en besproei de plant regelmatig met water. De soort groeit namelijk van oorsprong in de vochtige nevelwouden en langs rivieren, waardoor deze minder goed tegen droogte bestand is.  

Zaaibeschrijving: De sporen kunnen gezaaid worden op zaai- en stekgrond. De grond moet daarvoor eerst gesteriliseerd worden tegen schimmels: giet daartoe kokend water over de hele oppervlakte. Strooi de sporen verspreid over de oppervlakte van de grond en dek het bakje/potje af met huishoudfolie. Zet het weg op een lichte plaats in huis en sproei af en toe met regenwater. Na een aantal maanden tot een jaar zouden de eerste varens moeten opgroeien.

 

Productspecificatie

Familie:
Dicksoniaceae
Wetenschappelijke naam:
Dicksonia antartica
Nederlandse naam:
Tasmaanse boomvaren
Oorsprong soort:
Tasmanië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Dicksoniaceae
Wetenschappelijke naam:
Dicksonia antartica
Nederlandse naam:
Tasmaanse boomvaren
Oorsprong soort:
Tasmanië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Dominique van Wijk

Tja kweken uit sporen is wel een monniken werkje,

Ik heb het als volgt gedaan. Men nemen een set latex handschoenen en ontsmet deze met 80% alcohol. en houd u er rekening mee dat alles wat u gebruikt of aanraakt gedesinfecteerd moet worden. Ook de bakjes en ook het medium waar u op gaat zaaien. Zaai en stekgrond natmaken en in de magnetron laten “koken” dan in de gedesinfecteerde bakjes lepelen met wederom een lepel die in de alcohol is ontsmet. Dan vul ik de plantenspuit met alcohol en sproei er even mee zodat deze ook gedesinfecteerd is. Sproei je medium in met 80% alcohol en steek deze aan. Er zal nu een blauw vlammetje op het medium staan en zullen alle schimmels etc gedood worden zodat u steriel kunt zaaien. Uw medium is nu klaar voor gebruik. Ga ergens staan waar geen wind staat en strooi voorzichtig de sporen over het medium denk er aan niet aanraken met de vingers niet afdekken met aarde maar oppervlakkig zaaien. Dan kookt u regenwater en vervang deze in de sproeier voor de alcohol en maakt u uw kweeksel nat dan de deksel uiteraard desinfecteren en er op doen en op een warme lichte plek plaatsen het houd het vochtig met gekookt regenwater.. Na een paar weken tot maanden naargelang de soort, verschijnt er een mosachtige begroeiing wat zich ontwikkeld tot een hart vormig blaadje, prothallus genoemd. De prothallus is nog geen varen. Het is wel een tussenstadium. Aan de onderkant van de prothallus bevinden zich vrouwelijke en manelijke organen, deze moeten mekaar bevruchten. Als medium voor de bevruchting dient water, manelijke zaadcellen moeten namelijk zo de vrouwelijke cellen bevruchten. Dit stadium is zeer cruciaal in de kweek, er moet gelet worden dat de vochtigheis graad zeer hoog blijft en schimmels zijn nu het gevaarlijkst. Als je voordien niet steriel genoegd hebt gewerkt, dan kan je het vergeten.
Na de bevruchting ontwikkeld zich in het midden van de prothallus een steeltje met een blaatje, pas nu spreken we van een varen.

Als u dit punt heeft behaald bi d u verdere info wel online :) Suc6