Deze soort vormt samen met de Musa acuminata de voorloper van de banaan uit de supermarkt en produceert blauwgroene bananen die volgen na een prachtige, rode bloeiwijze. De bananen bevatten veel zaden, waardoor ze lastig te eten zijn. Echter gekookt als groente zijn ze bijvoorbeeld regelmatig terug te zien in de Aziatische keuken. Het blad wordt in Thailand gebruikt om eten in te bewaren of te presenteren. De soort groeit in Azië tot 1100 meter hoogte, waardoor deze tegen relatief veel kou bestand is. Houd de plant als kuipplant met een minimumtemperatuur van -5 graden Celsius.
Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.
Productspecificatie
Familie:
Musaceae
Wetenschappelijke naam:
Musa balbisiana
Nederlandse naam:
Zoete wilde banaan
Oorsprong soort:
Zuidoost-Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius
Heeft u een vraag over dit product?
Stel ons uw vraag
Productspecificatie
Familie:
Musaceae
Wetenschappelijke naam:
Musa balbisiana
Nederlandse naam:
Zoete wilde banaan
Oorsprong soort:
Zuidoost-Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius
Review toevoegen
Schrijf een beoordeling over dit product.
Beoordelingen
Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten
4,0
op basis van 1 beoordelingen
0
1
0
0
0
Niels
Van de 15 zaden 9 tot ontkiemen gekomen. Duurde ongeveer 5 weken voor 1e resultaat.