Stel ons uw vraag
Stel ons uw vraag
Schrijf een beoordeling over dit product.
Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten
Ik heb het zaad opgeschuurd tot er wat kleurverschil was, niet te veel opschuren. Daarna het zaad 24 uur laten weken. Vervolgens het zaad net zo diep gezaaid als de dikte van het zaad. Warm gezet, maar niet eens boven de 25 graden. Ontkieming vond al plaats na een week of drie. Groeit als kool.
Ik beantwoord even mijn eigen vraag omdat het gelukt is! Het nieuwe zaadje heb ik minder hard opgeschuurd. Waar ik bij mijn 'mislukte' zaadje op één plek tot aan het groen heb geschuurd (bruin>zwart>groen) , heb ik bij het nieuwe zaadje minder ver geschuurd (bruin>zwart) . Hij heeft 24 tot 48 uur in m'n warmhoud oven gestaan waardoor de schil van het zaad voelde als een slappe vochtige pingpong bal (je kunt hem indrukken en dan popt hij weer terug) daarna heb ik hem in zaaigrond op de verwarming gezet bij het raam in een klein bakje met een geperforeerde deksel. Inmiddels is de schil gebarsten en lijkt het erop dat hij er zin in heeft 🎉
Ik heb 1 van de zaden op één punt opgeschuurd tot aan het kleurverschil, hem in warm tot lauw water gelegd voor 24 uur en vervolgens bij de verwarming gezet in grond met een folie erover. Een beetje geknutsel dus omdat de temperatuur kan wisselen.. Het zaadje is gaan rotten.
Komt dit omdat ik hem te ver heb opgeschuurd op dat ene punt? Of juist te weinig van de rest? Te lang geweekt of de temperatuur wisseling? Ik heb nog 1 zaadje en wil het graag goed doen dit keer😊💪
Vorig jaar gezaaid en nu al een plant van meer dan 2 meter hoog. Deze klimplant groeit snel. (Gevoelig voor spint)