Een zeldzame witte variëteit van de rode papegaaiensnavel. In het wild is deze variëteit vrijwel uitgestorven, maar gelukkig wordt de soort nog wereldwijd opgekweek
Een opvallende verschijning uit de Sahel met een grote, opgezwollen stam en sierlijke roze-witte bloemen. Makkelijke kamerplant en ook geschikt als bonsai.
De soort begint als epifyt en maakt luchtwortels die zich tot houtige stammen vormen en zo de plek van zijn eerdere gastheer kunnen innemen. Groeit ook goed als kamerplant.
De bloemen geuren vooral in de avond heerlijk, waardoor deze soort een aanrader is als kamerplant. De soort is vooral bekend van de olie die uit de bloemen gewonnen wordt.
Grote hartvormige zaden die met de zeestromen de wereld over drijven en van oorsprong in de Amazone voorkomen. Eén van de meest bijzondere zadensoorten ter wereld.
De gele vruchten kunnen worden gebruikt als zeep om bijvoorbeeld haar of kleding te wassen. Een makkelijk te houden kuipplant bij een minimum van -5grC.
Zaadpluis van de zijdeboom wordt gebruikt voor het traditioneel maken van kano's, papier en touw. De soort kan lichte vorst verdragen en lijkt op de kapokboom.
Zoethout zijn de stukjes wortel van deze kleinblijvende, winterharde struik uit het westen van Azië. Na 3 jaar kunnen de eerste wortels geoogst worden.
Een zeldzame soort uit de delta van de Amazone die verwant is aan de reizigersboom op Madagaskar. Het grote banaan-achtige blad groeit in een bijzondere waaiervorm.
De kleine (1 cm), zwarte vruchten zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze kunnen worden gegeten als ze volledig rijp zijn en dat kan vers, gedroogd of als thee.